Dsvh13 » Specials » Schadewoning

Schade aan uw woning en uw verzekering

Het hebben van spullen brengt risico's met zich mee, het risico dat er op een dag schade ontstaat. Hoogstwaarschijnlijk zult u goed verzekerd zijn maar welke schade kunt u claimen op uw verzekering en waar moet u rekening mee houden. Een verzekering is niet meer dan een belofte waar u jaarlijks voor betaald. De belofte dat u schadeloos gesteld zult worden in het geval u te maken krijgt met een gedekte schade. Hier wringt dan ook vaak de schoen, vrijwel niemand zal zich bij aankoop van de verzekering precies op de hoogte stellen van wat precies onder de dekking van een verzekering valt en wat niet. Op zich een vreemd fenomeen want bij vele andere zaken die u aanschaft wilt u dit wel precies weten.

Pas als er schade is blijkt wat de door gekochte belofte nu eigenlijk waard is en waar u nu recht op heeft. Hier kunnen helaas wat teleurstellingen ontstaan. Teleurstellingen omdat u verwachtte tegen alles verzekerd te zijn of omdat u gewoon niet juist bent voorgelicht toen u de verzekering kocht. Ook is het mogelijk dat er een teleurstelling ontstaat doordat u bij het claimen van de schade niet het juiste traject heeft gevolgd.

In deze special treft u een aantal artikelen aan over specifieke schaden welke uw woning kunnen treffen, een omschrijving van welke schade verzekerd is op uw opstal- of inboedelverzekering en welke stappen u moet ondernemen richting uw verzekeraar.

Bovendien treft u een aantal artikelen aan die erop gericht zijn de schade aan uw woning te voorkomen. Een verzekering kan alleen een geldelijke vergoeding bieden voor de geleden schade. Hiermee krijgt u echter bepaalde voor u waardevolle spullen die bij een schade verloren gaan nooit terug. Bovendien kost het verhelpen van de schade altijd tijd. Ook hier geldt dus dat voorkomen beter is dan genezen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik dit graag van u.

Houdt de dief… uit uw woning

Niemand zal er beter kunnen inschatten wat de kans van inbraak is in uw woning dan een inbreker zelf. Toch is er al heel wat bekend over de manier waarop inbrekers te werk gaan en zijn er natuurlijk d…

Lekkage in uw woning door de buren… en dan

U komt op een middag thuis van uw werkzaamheden en treft een kleine ravage in uw woning aan, er is waterschade ontstaan. Even denkt u dat de oorzaak in uw eigen woning te vinden is maar al snel blijkt…

Preventietips, schade in en aan uw huis voorkomen

Een verzekering dekt de financiële schade die u oploopt door een gedekte oorzaak. Schade blijft voor u echter altijd vervelend, u zult tijd moeten besteden aan het (laten) herstel(len) en misschien ra…

Schade aan uw woning door vandalisme

Je ziet het regelmatig om je heen, graffiti op gebouwen en de kranten staan vol van kleine vernielingen. Wat moet u doen als u te maken krijgt met een vandaal die uw woning beschadigd en hoe kunt u uw…

Stormschade aan uw woning en uw verzekering …

Het komt in Nederland regelmatig voor dat het eens flink stormt en bij een forse storm ontstaat er nogal wat schade. Wat kunt u doen als u stormschade heeft opgelopen en wat kunt u van uw verzekeraar…

Wat te doen bij waterschade door neerslag in uw woning?

In Nederland komen steeds vaker grote stortbuien voor. Dit zorgt niet alleen voor ellende in het verkeer maar ook goten en riolen kunnen deze grote hoeveelheden water vaak niet verwerken waardoor er k…
Gepubliceerd door Dsvh13 op 14-12-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.